Informatie over de poppenspeelster en de Duizendpoot

Mijn naam is Aphroditi Maravelias en ik ben geboren in 1974. Mijn hart ligt bij de ontwikkeling
en welbevinden van kinderen. Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening had ik
veel affiniteit met theater en de zogehete "muzische vakken". Nadat ik de opleiding heb afgerond,
ben ik gaan werken in het kindwerkveld. Mijn gevoel voor theater en het muzische bleef.
Zo heb ik diverse cursussen en modulen gevolgd. Enkele voorbeelden hiervan zijn;  potret en model boetseren, pottenbakken, toneelcursussen, module onderwijs en ontwikkelingspsychologie.  
In 2007 leerde ik een poppentheater in Drunen kennen en startte daar met een cursus poppen maken, daarop volgend nam ik deel aan de cursus poppenspel.
Ik ontdekte mijn passie en ging al snel in de leer bij Margreet Greve, poppenspeelster van Poppentheater de Dwerg in Drunen.  De eerste voorstelling van de Duizendpoot  'Pim en Pommelien' werd in die tijd geboren. Na de voorstelling diverse malen te hebben mogen spelen in het vaste theatertje van de Dwerg, startte ik in 2010 een eigen reizend theater, ' de Duizendpoot'. Verhalen, poppen en decor maak ik zelf.
Het mooie aan poppentheater vind ik dat je in principe alle personages zelf kunt spelen.
Inspiratie haal ik uit het leven en de belevingswereld van kinderen.
Inmiddels is de Duizendpoot een aantal theatervoorstellingen rijker en heb ik ook de kracht en het mooie van poppenkast en straattheater ontdekt. Meegenomen in de wereld van de poppen kunnen kinderen erkenning vinden voor eigen belevenissen.  
Poppentheater bereikbaar maken voor alle kinderen, dat is mijn motto. Wanneer kinderen ontroerd en geboeid de voorstelling volgen of reageren op de voor hun herkenbare elementen,
is de voorstelling voor mij geslaagd.

Plezier, vreugde en erkenning voor het kind staat voorop!